Als vrouw van in de 40…..

Young Woman Lying on Stomach on GrassIk moet er niet aan denken….. om oud te worden als een stijve en stramme vrouw.
Je kent het misschien, het leven van een single ondernemer.
Ik werk te veel, sport te weinig (nooit), slaap te weinig, vergeet te eten of eet onregelmatig, vergeet niet te drinken, borreltje hier, netwerkje daar, bitterballetje er bij. Kortom ingrediënten waarop ik geen lang en gezond leven zal leiden dus het roer gaat om!

Ik ga sporten. Ik moet, ik moet, ik moet (van mezelf)

Sporten??? Ik moet er niet aan denken. Die overkill aan testosteron in de sportschool, hupsen in een rokje op de tennisbaan, of met een vriendin golfen, vanzelfsprekend dat het regent als wij gaan. “Ga zwemmen!” zegt een collega. Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt!
Maar ik word stram en stijf, en mijn conditie is gezakt naar -10.
Ik schaam me als een klant zegt: ‘zullen we de trap nemen?, lekker gezond’. Ik gebruik dan mijn te hoge hakken en vele tassen als excuus. Maar eigenlijk kan ik niet eens op het liftknopje drukken zonder buiten adem te raken!

Dus heb ik mijzelf een personal trainer aangeschaft.
Geen sexy super macho, of een buitenlandse exotische spierbundel, dat leidt alleen maar af. Nee gewoon een Hollandse jongen, goed gespierd, fit en lekker streng, niets mis mee.
Het doel is om mij zo snel mogelijk ‘in Shape’ te krijgen, want ja wie zit er op een oud, uitgezakt, stram en puffend lijf, op te hoge hakken te wachten, dat wil toch echt helemaal niemand.

Dus toog ik elke week in mijn sportbroek, met m’n nieuwe flitsende sportschoenen, hartslagmeter, handdoekje en een flesje water, richting mijn personal trainer.

Wat er gebeurt is schokkend….

Ik ben zo blij dat ik gekozen heb voor een personal trainer. Heel personal, geen toeschouwers, want ik zou een tribune vol hebben zeg!
De geluiden die ik produceer, die oerkreten, het spugen en zweten, ik wist niet dat ik het in mij had. De ‘lady’ is helemaal verdwenen. Het lijkt af en toe of ik het syndroom van Gilles de la Tourette heb. Ik heb nog nooit zo veel K en T woorden gezegd, in een uur.

Arme PT, ik heb hem echt alles al naar het hoofd geslingerd. Het is een rotzak, een eikel, onaardig, gek en niet goed bij zijn hoofd, ….. Ergens in mij komt een niet al te aardige oer-vrouw naar boven. Zo ontzettend niet-sexy!

Moet ik eerst totaal niet-sexy zijn om sexy te worden??

Ik ben in de war! Blijkbaar is dat de prijs die je moet betalen voor een strak en fit lijf. No pain no gain, dat is in ieder geval een waarheid!
Is het dit allemaal waard? Is er geen waardiger manier? Ik geloof het niet…..
Dus doorzetten dan maar! En mijn gloriemoment gaat komen, straks als ik fit en (soort van) strak in mijn bikini stap. Laat zomer 2015 maar komen….. Ik ben er (bijna, nog niet helemaal) klaar voor!

Wendy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *